Jeg har brukt en stor del av juli på å strikke barneluer til kreftsyke barn. Luene skal passe til 4-åring og eldre barn. Den må ikke klø da det er vanlig at mange kreftsyke barn har som følge av behandling hårtap. Målet mitt er å lage 50 luer før slutten av året. 

Jeg brukte DROPS sin gratis oppskriften "Woodland Elf"   som et utgangspunkt. Det er en luedesign med både øreklaff, et langt vrangbord, og glattstrikk som jeg kan strikke inn noen mønster av egen design. 

Her er daisy-blomsteren jeg har tegnet og strikket i noen av luene. Jeg har også laget en oppskrift for votter med blomster-design. Men jeg tror ikke at jeg rekker å strikke 100 votter (50 par) i år. Det er så mye annet spennende å strikke også! :) 

 

Fordelen med å strikke et langt vrangbord og å ha en løs strikkefasthet er at lua blir så elastisk at den kan passe til større hode. Som denne, den er strikket på en 4-åringstørrelse, men den passer også til meg :)

Jeg brukte alpaca, farge 2918 og 2925. 

 

Denne er strikket med alpaca og baby merino (på blomsterne). Farge 2917 og 11 (baby merino)

str. 1 år

stl. 1 år

Denne er strikket i baby merino

Denne også i baby merino 

Denne er strikket i et tynt super-wash merino garn.